TANDYRAS

Tandyras – tai keramikinis puodas suteikianti galimybę atrasti kitokį maisto gaminimo būdą ir skonį. Ne vieną šimtmetį Rytuose išlikusi gili tradicija maistą gaminti tandyre.

Tandyro išskirtinumas tas, kad įkaitusi keramika skleidžia aukštą ir palaiko vienodą temperatūrą, sunaudojamas mažesnis kiekis malkų. Gardaus maisto pagaminimo paslaptis - tandyre nėra metalo, grotelių - ardyno, kurie kaisdami sausina, džiovina ir degina gaminamą patiekalą.

Pirmieji tandyrai buvo gaminami iš balto molio. Jie buvo plonasieniai, todėl temperatūros išlaikymo trūkmė stipriai skiriasi nuo dabar gaminamų ištobulintų storasienių. Šiuo metu taip pat yra gaminamų plonasienių tandyrų, bet jie yra mėgėjiški, kūrenami medžio anglimis. Jie jautrūs dideliai temperatūrai, nes gali sutrūkti. Profesionalus tandyras yra didelis, pasižymi ilgaamžiškumu ir žavi savo didybe, bei suteikiamomis galimybėmis vienu metu gaminti didelį kiekį maisto.

Tandyrai – rankų darbo , pagaminti iš natūralių medžiagų. Sveika naudoti, gaminant maistą neišsiskiria kancerogeninės medžiagos, maistas išsaugo daugiau maistingų medžiagų bei vitaminų.

Tandyras atlieka keletą funkcijų – kulinarinę, tai šaunus būdas praleisti laiką gamtoje su šeima, draugais, pasigaminti visų mėgstamų patiekalų. Dekoratyvinę – tai puiki virtuvės ar kiemo puošmena, apdaila gali būti pritaikyta prie kiekvieno kliento individualaus noro, interjero, dizaino splavų.

Kiekvienas tandyras gaminamas Lietuvoje. Neperparduodame masinės gamybos gaminių. Kiekvienas tandyras apgalvotas ir sukurtas nuo...iki... rankų darbo. Mes už kokybę ,ne kiekybę.